Az Open Ai új modelljét bemutató csapat

Forradalmi újítás a mesterséges intelligencia terén

Május 13-án este egy fiatal nő besétált egy hangulatos nappalinak berendezett színpadra. Kedves és kellemes hangon bejelentett egy technológiai fejlesztést, ami -szerintem- nagyon jelentős és sok mindent átformál, a mindennapi életünkben, szülőként, munkavállalóként és a gyerekeinknek tanulóként is különleges megoldásokat kínál.

 2024. május 13-án -magyar idő szerint-este az OpenAi élő közvetítésben mutatta be új „zászlóshajóját”, a Chat GPT 40-et. 

Újdonságokat hoz az eddig használt eszköz után is: a  magasabb szintre emelték a nyelvi érzékelést, a hangfelismerést és a vizuális elemzést. Most már hangvezérléssel is emeltebb szinten használhatjuk.

Mi lesz ebből….!?

Érdemes megnézni a videót!

Magyar nyelvű kiváló cikk erről a Qubit portálon👇👇👇

Miről lesz szó benne?  🎤 Idézet a videó leiratából:

– „Mira Murati: Sziasztok! Köszönöm, köszönöm. Nagyszerű, hogy itt lehetünk ma. Ma három dologról fogok beszélni. Ennyi. Először arról, hogy miért olyan fontos számunkra egy olyan terméket létrehozni, amelyet valóban mindenki számára hozzáférhetővé és széles körben elérhetővé tudunk tenni. Mindig arra törekszünk, hogy megszüntessük az akadályokat. Így mindenki használhatja a ChatGPT-t, bárhol is vannak. Ma ki fogjuk adni a ChatGPT asztali verzióját, hogy még egyszerűbbé és természetesebbé tegyük a használatát. De a nagy hír ma az, hogy elindítjuk új zászlóshajó modellünket. És GPT-4o-nak nevezzük. A legjobb dolog a GPT-4o-ban az, hogy a GPT-4 intelligenciát mindenkihez eljuttatjuk, beleértve a ingyenes felhasználóinkat is. Ma néhány élő bemutatót fogunk tartani, hogy megmutassuk az új modellünk képességeinek teljes körét. És a következő hetekben fogjuk bevezetni őket. Tehát kezdjünk is.

Nagyon fontos része küldetésünknek, hogy fejlett AI eszközeinket ingyenesen elérhetővé tegyük mindenki számára.

A ChatGPT elérhetővé válik a regisztráció nélküli folyamatban is, hogy minél egyszerűbben használható legyen.

A GPT-4o modell gyorsabb és több területen, például szöveg, látás és hang felismerésében is javult.

Az új modell lehetővé teszi, hogy az intelligenciát ingyenesen elérhetővé tegyük minden felhasználónk számára.

A GPT-4o-t kezdve már mindenki számára elérhető a ChatGPT Store, és új funkciók és alkalmazások segítségével bővíthető.

A fejlesztők számára az API-n keresztül is elérhető lesz a GPT-4o, így lehetőségük lesz lenyűgöző AI alkalmazásokat építeni és skálázni.

Itt van az élő bemutató :

Az Open Ai bemutatja a Chat GPT 40-et
Mira Murati az OPEN AI technikai igazgatója

Mira Murati: nő, 36 éves, albán származású programozó. Gyermekkorában matematikai olimpiákat nyert, majd ösztöndíjjal tanult a tengerentúlon, és fiatalon már az OPEN AI technológiai igazgatója. Többek között a mesterséges intelligencia etikus használata is a területe. Inspiráló karrier, különleges ember, fantasztikus emberi képességek. Ő (is) van a felforgató mesterséges intelligencia mögött..

További infók róla a Wikipédián.

Oszd meg!

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top