lovelypackages.com

Ebben tudok segíteni

Csomagban megrendelhető szolgáltatáscsoportok


Interaktív, személyes élményen, hosszabb ideje folytatott, eredményes gyakorlaton alapuló, tehát a valós életből vett példákkal és történetekkel fűszerezett beszélgetést – előadást – tartok az Ön által kért közösség számára. További lépésként speciális, gyakorlatközpontú műhelyfoglalkozásokra, (workshopokra) is lehetőség van, amelyek során saját megoldásaikat alkothatják meg a résztvevők – az előadó szakmai vezetésével. Néhány mintacsomagot ismertetek, de bármilyen, az alábbi területekhez illeszkedő információátadás szóba kerülhet.

Válságkezelés

Bántalmazzák egymást a gyerekek a neten?


Feltörték valakinek az online fiókját? Durva képeket küldenek vagy osztanak meg és ezzel okoznak problémát? Beszólnak a közösségi oldalon, akár egy felnőttnek (tanárnak?)? Ha egy iskolában, közösségben internetes bántalmazás, atrocitás támad, mit lehet tenni, hova lehet fordulni, miként lehet megoldani az erőszak, bántalmazás továbbterjedését, hogy lehet felismerni a bántalmazásokat, hogyan beavatkozni ezekbe a folyamatokba?

Viselkedési tanácsok

Az emberi kapcsolatok kezelése sok önuralmat és fegyelmezettséget igényel.


Mivel az életünk egyre több területén használunk internetes eszközöket, ezért fontos, hogy az emberi kapcsolataink online megnyilvánulásait is tudatosan uraljuk. Hogyan kezeljük konfliktusainkat a virtuális térben? Mi az az öt pont, amelyeket jó, ha betartunk az online kommunikációban? Melyek az online kommunikáció törvényszerűségei, amelyeket ismerni kell?

Biztonság, adatkezelés

Ha ön gyerekekért vagy felnőttekért felelős, akár családjában, akár munkájában


Biztosan észlelte, hogy az emberek kommunikációját és ezáltal a lelki működésüket is nagyon erősen befolyásolja a digitális világ. Esetleg mások, akár „vadabbak” is lehetnek, mint a fizikai világban. Kik ők az interneten? Kivel beszélgetnek, mennyit és hogyan? Mit jelent egyáltalán a digitális kommunikáció? Mit jelent a „digitális énkép”? Mitől más az online kommunikáció és hogyan lehet megtanulni a helyes irányokat? Mi az a három dolog, amelyek alapvetően megkülönböztetik a fizikai valóságban való kommunikációt és a virtuális valóságbelit? Mit kell figyelnünk a ránk bízottak és saját internetes megnyilvánulásainkban? Hogyan tereljük őket a minőségi emberi kapcsolatok felé?

Digitális család

Szülőként látja a fokozatosan digitalizálódó világunkat


Meglepi, megdöbbenti, hogy a mai gyerekek hogy használják a netes kütyüket? Szeretne éber maradni és hatással lenni a gyerekekre a neten is? Szeretné megismerni, hogyan használják és mit csinálnak a gyerekek online? Szeretné felismerni, milyen az internetes bántalmazás? Szeretné megtanítani gyerekeinek ennek felismerését, és a beavatkozás első három, nélkülözhetetlen lépését? Szeretné, ha gyermeke a digitális világban is magabiztosan, önismerettel és bátran valósítaná meg saját tehetségét, bontakoztatná ki saját tehetségét?

„Az élet nehéz, és együtt küzdjük magunkat végig ezen a gyerekeinkkel. Nem kell tökéletesnek, zseniálisnak lenni. De amikor lehet, jelen kell lenni.“

(Vekerdy Tamás)