segítek eligazodni a digitális térben

Fülöp Hajnalka vagyok

Digitális tanácsadó és tréner

Fulop Hajnalka hatter nelkul - Rólam - Digitális szakértő

Támogatlak a digitális világban való eligazodásban.

Segítek az egyéneknek az egyre gyorsuló digitális környezetben megtalálni a helyes utat.

Felelősségteljes munkaadókat támogatok workshopjaimmal, előadásaimmal, hogy a dolgozók is tudják, miért fontos a digitális helytállás.

Iskolákban, gyermekközösségekben támogatom a nevelést a digitális ismeretek átadásával, a gyorsuló világból adódó problémák megelőzésével, megoldást nyújtó tréningekkel.

Digitális kommunikáció és -intelligencia szakértő vagyok.

​Szeretné tudni, mit csinálnak a gyerekek és tinik az interneten?

Segítek abban, hogy hogyan lehetünk szeretetteli kapcsolatban online ​ az élet különböző területein​​.​

Megmutatom, hogyan kommunikáljunk hatékonyan a neten.

Adok működő megoldásokat az online bántalmazások megelőzésére és kezelésére is.

Feltárom, mi az az online vitakultúra, hogyan használhatjuk.

Megmutatom azokat az ingyenes, de hatékony és hasznos eszközöket, amelyek az online jelenlétet, munkavégzést segíthetik.

Rendszeresen frissülő blogom a digitális intelligenciáról szól.

Aktuális tevékenységem pedig itt, illetve a Facebook-oldalamon követhető.

Célkitűzés: A tudatosabb és értőbb internethasználat megismertetése által jobb életminőséget elérni az embereknek, és több valódi emberi kapcsolatot, közösséget létrehozni, ebben segíteni. Ehhez a #digitális intelligencia modelljét és a #szeretetnyelveket ismertetem meg, a digitális esélyegyenlőség jegyében.

Önéletrajz

Részletes önéletrajzom letölthető az alábbi gombra kattintva.
Amennyiben pályázathoz, előadáshoz, HR-esként vagy munkáltatóként, intézményvezetőként szüksége van rá, kérem, olvassa át részletesen.

Szakmai tapasztalat – Média

2014. január 2018. – december 31.: főszerkesztő, Modern Iskola szaklap

Oktatási jó gyakorlatokról cikkek, írása, szerkesztése, 2015. novemberig nyomtatott lap tördelés-szerkesztés is. A www.moderniskola.hu portál tartalmainak előállítása, szerkesztése, online anyagok népszerűsítése, olvasottság- havi 30000 egyedi látogató- nyomon követése, közösségi média felületeken célcsoporttal való közvetlen együttműködések menedzselése, (több mint 30 ezer fő közvetlen elért csoporttag. Konferenciaszervezés: A Modern Iskola innovatív pedagógus/érdeklődő célcsoportja számára közösségi, oktatási események szervezése (konferenciák, műhelybeszélgetések), a rendezvényeken személyes előadás és/vagy tudósítás.

2001-2013: Népszabadság, tudományos és IKT-szakújságíró

Cikkek, interjúk készítése a „Technika”, „Tudomány”, „Karrier” és „Arcok” rovatokba. Önálló sajtóutak angol nyelven: Európa több városában, Kanada, Torontó, Brock University-Gender Studies-tanulmányút a MINŐK Egyesülettel (2002-ben. Téma: nők a munkában, a tudományban) Összesen több mint 200 cikk készült.

Szakmai tapasztalat – Digitális kommunikáció

Digitális írástudás, tudatos internethasználat oktatás, gyerekeknek, pedagógusoknak, szülőknek, időseknek. Az internet technológia kritikus, értő használata, az internet pszichológiája, digitális kommunikáció oktatása, előadások, workshopok keretében. A legújabb oktatási trendek, technológiák, módszertanok követése a hazai és nemzetközi szakirodalomban, képzéseken, workshopokon. (Gamifikáció, digitális történetmesélés, VR, AR, stb.)

július 1, 2017

Szakértő

szakértő a Digitális Immunerősítő Program számára: az Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft. internethasználat-tudatosítási programja X és Y generációsok részére (mydip.xyz).

július 1, 2017
október 1, 2017

Szakértői beszélgetések

Kód Teátrum: Az AmCham és az Abacusan közös projektje az internetes bántalmazás elleni tudatosítás innovatív megoldásaként (drámapedagógia és kortárs –szakértői beszélgetések)

október 1, 2017
január 1, 2017

Informális oktatás

a vlogolás (videóblog-média) tematikájának, módszereinek oktatása informális keretek között (vloggertabor.hu/)

január 1, 2017
szeptember 1, 2017

Tananyagfejlesztés

Családbarát Ország – CSBO Nonprofit Kft, tananyagfejlesztés: munka és magánélet összehangolása, hatékony idő-és pénzgazdálkodás, digitális eszközök és hatékonyságnövelés.

szeptember 1, 2017
január 1, 2009

Szakértő, oktató

Safer Internet Program, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Egyesületnél tudatos internetezés oktató, szakértő, tudatos internethasználat szemléletformáló oktatás, A generációk, eltérő biztonságos internethasználata téma szakmai figyelése, cikkek írása, fordítása a www.saferinternet.hu oldal és a kapcsolódó Facebook oldal szerkesztése.

január 1, 2009
január 1, 2014

Rendezvények szervezése

Több ezer fős rendezvények lebonyolításában való részvétel: 
Így tanulunk mi – 2015, Millenáris Park, Budapest, Digitális Oktatási Napok -2016,Syma csarnok, Szakmai Tanévnyitó 2014, Syma csarnok Bp, 2014.

január 1, 2014
január 1, 2010

Közösségi média adminisztrátor

Közösségi média adminisztrátor, Facebook – és YouTube oldalak gondozása, posztok írása és időzítése, élő videók készítése, online marketing oldalak tanulmányozása, folyamatos önfejlesztés e téren.

január 1, 2010
január 1, 2004

Pályázatíró

2004-2008: Pályázatíró a H-Gap Kft-nél.

január 1, 2004

Szakmai tapasztalat – Közösségi aktivitás

tréner: munkaerőpiaci reintegráció- tudatos munkavállalás, énmárka, tudatos és hatékony távmunka- témában, elsősorban kisgyerekes nők és pályaválasztó fiatalok számára álláskereső workshopok, tréningek tervezése, szervezése, levezetése Tudatos Életért Egyesület, Regina Nőház, Kontakt Alapítvány. Fókuszban a jövő munkahelyei által elvárt készségek fejlesztése, a technológia és a gyerekvállalás pozitív előnyeinek kiaknázása önfejlesztéssel. Kommunikáció, kollaboráció, IKT-használat.

a Babafalva.hu portál álláskeresési és munkavállalási tanácsadói szakértői feladatainak ellátása, cikkek írása, tanácsadás.

Magyar Teleház Szövetség sajtóreferens- digitális esélyegyenlőség és közösségi internetezés, oktatások kezdő netezőknek, digitális esélyegyenlőségi projektek

Magyar Telefonkönyv-kiadó – Városi Telefonkönyv termékmenedzser, értékesítő

Családi körülmények

Fülöp Hajnalka digitális andragógus

Négy felnőtt (20-29 éves) és egy tizenéves gyermek boldog édesanyja vagyok. Waldorf – óvodába, általános és középiskolába jártak a legtöbbet. A felnőtt gyermekeim külföldi és hazai egyetemeket végeztek el, több szakmát szereztek, civil szervezetekben dolgoznak (környezetvédelem, lakhatás, turizmus témákban) Nevelésük során sok tapasztalatot szereztem, tanultam tőlük is. 19 éve vagyok kamasz gyerekek édesanyja. Minden nap inspirálnak.

További képzettségek

Lemma Coach- képzés

2013.szeptember-2014. február, vezető és tanácsadó ismeretek, önismeret, Wiesner Edit mester coach képzése

B-kategóriás jogosítvány

kb. 100 ezer km balesetmentes vezetés, napi gyakorlat, saját autó

Gyors- és gépírói tudás

állandó gyakorlat, gyakorlat, tízujjas vakírás

IKT

MS Office, rutinos online együttműködés, web 2.0. eszközök, tartalomkezelő rendszerek (CMS), folyamatos tudásbővítés, IT fejlesztések követése, robotika

Green Fox Akadémia

hardver programozó workshop

Nyelvvizsga

angol nyelvvizsga Szent István Egyetem, 2002.

Civil tevékenység, önkéntesség

Gödöllői Waldorf Iskola- teljes PR- jelenleg is

Fülöp Hajnalka digitális családi tanácsadó és tréner

Inforum – Információs Társadalom Érdekegyeztető Fórum – Digitális szülő program

Ez már történelem…

A legkisebb fiam születése utáni tevékenységemről szól az (akkori) Origo portál 2005-ös cikke.
Kivonat:„…e szülés után azonban már úgy döntött, átképezi magát, és olyan szakmát választ, amelyet hosszú távon tud gyakorolni a gyermekek mellett is. Mivel gyermekkora óta vonzotta az újságírói pálya, és az írás sem okozott nehézséget neki, már csak a „nagy lehetőség” hiányzott. A kezébe akadt egy pályázat, amely informatikai témájú cikket kért a jelentkezőktől.”

Oszd meg!
Scroll to Top