Fülöp Hajnalka Család-Barát magazinban

Gyerekek a virtuális térben – mi a dolgunk szülőként? Duna TV, Családbarát műsor

A Duna TV Családbarát című délelőtti magazinműsorában arról kérdeztek, hogy hogyan hagyhatjuk magukra a gyerekeket a virtuális térben? Hogyan kezeljük a digitális eszközök iránti érdeklődésüket? Mi a jó a gyerekeknek – kezdve a kisbabáktól?

A Tudatos Digitális Szülő program alapítójaként, digitális andragógusként beszéltem arról, hogy ezt a dolgot minden szülő a gyerekei jelzésein keresztül tanulhatja meg a legjobban.

Rengeteg tapasztalatot szereztem egyrészt öt gyermekes szülőként erről, másrészt oktatóként a gyerekekkel való beszélgetésekből.

A csecsemőket és a kisgyermeket minél tovább érdemes távoltartani a digitális eszközöktől Az emberi (szülőkkel) való kapcsolódás, a szabad, stuktúrálatlan játék, a szabad alkotás és a természetben töltött idő az, ami fejleszti, segíti! Mikor a kicsi látják, hogy a felnőttek használják, húzzuk meg a határokat időben, és jelezzük hogy ez nem nekik való. Nem könnyű, mert a szülőnek is igénye van sok tartalomra, megoldásra, amiket a digitális eszközök adnak, és tudjuk, hogy ez jogos. a társas támasz sokat segíthet ilyenkor, a környezetünkkel (online is!) érdemes ezt megbeszélni.

A Tudatos Digitális Szülő programon belül személyesen beszélhetjük meg, hogy mire figyeljünk, hogyan tudunk hatékony családi ‘digitális házirendet” készíteni és mikor hogy reagálhatunk megfelelően az online világ jelzéseire.

Hajrá, „elég jó” digitális szülők! Köszönöm a részvételi lehetőséget a Duna TV Családbarát magazinműsorának!

tetszik a bejegyzés? Akkor kövess!

Várj, maradjunk kapcsolatban!

digitális hírlevél

Ha szeretnél értesítést kapni az új blogbejegyzésekről, eseményekről, akkor kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapot!

Oszd meg!

Vélemény? Hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top